Tramp: Nisam predmet istrage o Rusiji

Svijet

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da nije predmet istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o Rusiji, a uvjeravanja o tome je, kaže, njegovim advokatima pružio zamjenik javnog tužioca Rod Rozenstajn.

 

– On je advokatima rekao da ja nisam predmet, nisam meta – rekao je Tramp u intervjuu “Njujork tajmsu – govoreći o Rozenstajnovom komentaru u vezi s Malerovom istragom o miješanju Rusije u američke izbore za predsjednika 2016. i mogućem dosluhu Trampovog predizbornog tima s Rusijom.

 

Tramp je rekao i da nikada nije razgovarao sa svojim dugogodišnjim političkim saradnikom Rodžerom Stounom o Vikilisu i ukradenim mejlovima Demokratske partije koje je taj sajt objavio tokom predizborne kampanje u SAD 2016, niti je ikome naložio da to učini.

 

U intervjuu američkom listu, predsjednik SAD se osvrnuo i na tekuće pregovore o spornoj izgradnji zida na granici sa Meksikom koju je predložio, istakavši da su ti pregovori “gubljenje vremena”.

 

– Nastaviću da gradim zid i taj zid ćemo završiti – rekao je Tramp, odbacivši pregovore čiji je cilj izlazak iz ćorsokaka u Kongresu i nagovijestivši da bi mogao da proglasi nacionalno vanredno stanje kako bi obezbijedio da se zid izgradi.

S tim u vezi, oštro je kritikovao predsjedavajuću Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelozi.

 

– Zapravo sam se uvijek sa njom slagao, ali sada mislim da više neću. Mislim da ona čini veoma lošu uslugu zemlji – istakao je.

 

U istom intervjuu, Tramp je odbacio navode da se možda neće kandidovati za reizbor 2020. godine.

 

– Volim ovaj posao – rekao je, ali je napomenuo da je, radeći kao predsjednik, izgubio “ogromne svote novca”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *