KRVAVA NOVA GODINA U ISTANBULU: U napadu na noćni klub ubijeno najmanje 35, a ranjeno više od 40 ljudi (FOTO/VIDEO)

Svijet

Neposredno nakon što je sat otkucao ponoć, u Istanbulu se desio napad u noćnom klubu. Turski mediji javljaju da je izbila pucnjava i da ima žrtava. Prema informacijama gradonačelnika Istanbula, ubijeno je najmanje 35 ljudi, a povređeno na desetine.

U prvi mah se nije znalo da li je u pitanju teroristički akt, ali nakon saošptenja policije i gradonačelnika, dileme nema. Pretpostavlja se da su dvojica napadača obučena u odela Deda Mraza upala u noćni klub i da su počeli da pucaju.

Navodno su bili naoružani kalašnjikovima. Napad se desio u klubu Reina u Bešiktašu, u koji inače izlazi turska elita, među kojima su i fudbaleri, glumci, pevači…

Izvori navode da je u klubu, u trenutku napada, bilo između 500 i 600 ljudi. Pojedini mediji izvestili su da je bio jedan napadač, a drugi da ih je bilo dvojica.

Napadači su otvorili vatru na okupljene u klubu ranivši pri tom veliki broj njih. Navodno su govorili arapski jezik.

Prema navodima gradonačelnika Istanbula, u pitanju je teroristički napad.

Nezvanične informacije govore da je jedan od napadača već bio u klubu, dok je kretanje drugog nepoznato.

Pojavio se i snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako jedan čovek sa kapom na glavi stoji sam u klubu. Veruje se da je to bio jedan od napadača:

{youtube}dg8Uy8L5l9U{/youtube}

Vlasnik kluba “Reina” je izjavio da su ranije američki obaveštajci upozorili da bi moglo da dođe do jednog ovakvog terorističkog napada. Američka ambasada je hitno upozorila svoje građane da se ne kreću u toj oblasti gde se dogodio napad.

Prvi je nastradao policajac koji se zatekao na ulazu, i civil, da bi potom napadači počeli da pucaju po nedužnim gostima kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *