UZBUNA U TURSKOJ: Novi napad u Istanbulu, policija blokirala puteve ka Bugarskoj

Svijet

Dvije naoružane osobe otvorile su večeras vatru na jedan restoran u turskoj prestonici, prenosi Dejli mejl.

Ne zna se da li ima mrtvih, ali se nezvanično saznaje da ima povrijeđenih. Ovo je drugi napad poslije samo pet dana od masakra koji se dogodio u istanbulskom noćnom klubu “Reina”.

Turska policija blokirala je danas puteve oko grada Kirklareli u istoimenoj provinciji koji vode ka bugarskoj granici zbog sumnje da bi napadač u klubu “Reina” mogao da pobjegne u Evropu preko Bugarske.

Turske vlasti objavile su uzbunu visokog stepena, prenosi bugarska agencija BTA, navodeći da je portal Haberler objavio da specijalne jedinice provjeravaju putnike u automobilima koji dolaze i odlaze iz Kirklarelija.

Granični prelaz Derekoj – Malko Turnovo je u pripravnosti i poslato je policijsko pojačanje.

Turska policija uhapsila je danas u egejskoj luci Izmir 20 osumnjičenih pripadnika Islamske države (IS), među kojima je 11 žena, za koje vjeruje da su povezani s napadom na noćni klub u Istanbulu u kojem je u novogodišnjoj noći ubijeno 39 ljudi.

Povodom navoda da je Turska blokirala granicu sa Bugarskom, ministarka unutrašnjih poslova te zemlje, Romjana Bučarova, rekla je da na snazi ostaju nepromijenjene mjere bezbjednosti.

Zbog učestalih terorističkih napada, vanredno stanje u Turskoj produženo je za još tri mjeseca.

Telegraf.rs/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *