Moskva: Nema pregovora o susretu Putina i Trampa u Rejkjaviku

Svijet

Nema pregovora o eventualnom susretu predsjednika Rusije Vladimira Putina i izabranog predsjednika SAD Donalda Trampa, rekao je u nedjelju pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

Ranije je britansko izdanje Sandej Tajmsa objavilo da izabrani predsjednik SAD namjerava da se tokom svoje prve posjete Islandu u Rejkjaviku susretne s Vladimirom Putinom. To je navodno britanskim činovnicima rečeno iz Trampovog prelaznog tima.

Sandej Tajms je prenio da su izvori iz američke administracije naveli da su o tim planovima razgovarali sa ruskom ambasadom u Londonu i da se Moskva navodno saglasila sa tim susretom.

Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji takvu vijest nazvala je “besmislicom” i “pokušajem Britanaca da podriju predsjednikovanje Donalda Trampa”.

Predstavnici izabranog predsjednika SAD takođe su opovrgli pisanje britanskog lista, nazvavši ga “stoprocentnom laži”.

Prije 30 godina u islandskoj prestonici Rejkjaviku održani su pregovori između genseka CK KPSS Mihaila Gorbačova i predsjednika SAD Ronalda Regana. Tokom tog susreta Moskva i Vašington su učinili važan korak ka prekidu hladnog rata i postavili osnove za kontrolu strateškog naoružanja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *