Pucnjava u crkvi u Teksasu emitovana uživo

Svijet

Trenutak kada je jedan čuvar ubio napadača koji je počeo da puca po vjernicima tokom mise u Teksasu emitovan je uživo na Jutjubu.

 

Snimak sa službe pokazuje da je napadač nosio kaput sa kapuljačom preko glave. On je prvo stajao, a potom prišao drugom muškarcu pored zida. Nešto je rekao tom čovjeku, nakon čega mu je on pokazao prstom u pozadinu crkve.

 

Sljedeće sekunde napadač je izvukao pušku i ispalio dva metka. Jedan metak pogodio je čovjeka koji je stajao u pozadini, a drugi čovjeka sa kojim je napadač razgovarao. Nakon što je ispaljen drugi pucanj napadač je pokušao da pobjegne sa mjesta, ali ga je upucao naoružani član crkvenog obezbjeđenja.

 

U trenutku pucnjave u crkvi je bilo oko 240 vjernika. Pucnjava se dogodila u nedjelju oko 10.00 na jutarnjoj službi. Vlasti nisu objavile detalje o incidentu, niti su još objavljena imena žrtava ili napadača. Specijalni agent Federalnog istražnog biroa (FBI) Metju DeSarno rekao je samo da je potraga za napadačem u toku, kao i da je poznato da je više puta bio uhapšen u prošlosti.

 

 

– Osjećate se kao vam čitav život prolazi pred očima. Bila sam veoma zabrinuta za moju djecu – rekla je Izabel Areola koja je bila u crkvi u vrijeme pucnjave.

 

Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je saučešće žrtvama.

 

– Crkve su sveta mjesta i zahvalan sam njihovom članu koji je reagovao brzo, eliminisao napadač i spriječio dalji gubitak života – rekao je on.

 

Kako podsjeća Dejli mejl, ovo nije prva pucnjava u crkvi u Teksasu. U novembru 2017. Devin Patrik Keli otvorio je vatru u crkvi u Saterlend Springsu i ubio više od 20 ljudi, nakon čega je izvršio samoubistvo.

 

Takođe, pucnjava u nedjelju je drugi napad na religiozni skup u Sjedinjenim Američkim Državama za manje od 24 časa. U subotu ujutro jedan muškarac izbo je nožem petoro ljudi koji su slavili Hanuku u jevrejskoj zajednici u Njujorku.

 

(Daily mail)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *