Zbog napada u Londonu uhapšeno sedam osoba

Svijet

Britanija je u šoku posle terorističkog napada koji se dogodio u sredu u Londonu.

Šef britanske službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli izjavio je danas da su prema zvaničnim podacima u napadu u Londonu ubijene četiri osobe, a 29 povređeno.

Među povređenima, sedam je u kritičnom stanju.

Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila sedam osoba, osumnjičene za veze sa napadom u Londonu i da je pretraženo šest adresa, prenose britanski mediji.

PUTIN: NAPAD POKAZUJE POTREBU ZA ZAJEDNIČKIM DELOVANjEM

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da napad ispred britanskog parlamenta naglašava potrebu za zajedničkom borbom protiv terorizma.

U pismu upućenom britanskoj premijerki Terezi Mej on je kazao da se “terorističke snage ponašaju na podmukao i ciničan način”, prenosi Rojters.

“Neophodno je ujediniti napore svih članica međunarodne zajednice kako bi se suprotstavili terorističkim pretnjama”, napisao je Putin u pismu.

Kako se navodi, on je izrazio saučešće porodicama žrtava i poželeo brz oporavak povređenima u napadu.

FELON: POLICIJA ISPITUJE DA LI JE NAPADAČ IMAO POMAGAČE

Britanski ministar odbrane izjavio je danas da britanska policija ispituje da li je napadač u Londonu bio sam ili je imao nečiju podršku.

“Policija ispituje njegove prijatelje, odakle je došao. Policija istražuje i da li su i druge osobe umešane u napad”, rekao je Felon za Bi-Bi-Si radio, a prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, policija istragu vrši kao da se radi o napadu povezanim sa islamskim terorizmom.

09:26 – POLICIJA SAOPŠTILA: ČETVORO MRTVIH, 29 POVREĐENIH

Šef britanske službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli izjavio je danas da su prema zvaničnim podacima u napadu u Londonu ubijene četiri osobe, a 29 povređeno.

Među povređenima, sedam je u kritičnom stanju.

Prema njegovim rečima, ubijeni su različitih nacionalnosti, ali nije otkrio više detalja, prenosi Rojters.

Ubijeni su policajac i dva prolaznika, dok je četvrti ubijeni napadač.

Ranije je policija objavila da je ubijeno pet osoba, a da je 40 povređeno.

LE PEN O NAPADU U LONDONU: VAŽNO ZAŠTITITI GRANICE

Napad ispred britanskog parlamenta u Londonu ukazao je na važnost zaštite granice i pojačavanje bezbednosnih mera, izjavila je danas francuski predsednički kandidat i lider Nacionalnog fronta Marin le Pen.

Le Pen je, za tv stanicu BFM i radio RMC, rekla da zemlje moraju da sarađuju po pitanju razmene obaveštajnih podataka i da se podrži ideja da se zatvore džamije povezane sa ekstremizmom.

Ona je pozvala i da se oduzme francusko državljanstvo onima koji imaju više od jednog pasoša, a koji su osuđeni za napade.

“Problem sa kojim se danas suočavamo je ova forma jeftinog terorizma”, kazala je Le Pen, ističući da “moramo kontrolisati granice”.

U napadu u Londonu povređeno je i troje francuskih srednjoškolaca, podsetio je Rojters.

UHAPŠENO SEDAM OSOBA ZBOG NAPADA U LONDONU

Britanska policija saopštila je danas da je uhapsila sedam osoba, osumnjičene za veze sa napadom u Londonu i da je pretraženo šest adresa, prenose britanski mediji.

“Pretražili smo šest adresa i uhapsili sedam osoba. Racije u Birmingemu i drugim delovima zemlje će se nastaviti”, rekao je novinarima šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ta služba veruje da je napadač bio inspirisam međunarodnim terorizmom.

Britanska policija izvršila je jutros raciju u jednoj kući u Birmingemu u vezi sa napadom u Londonu i uhapsila nekoliko osoba, javio je ranije “Skaj njuz”.

Naoružani policajci pretresli su jednu kuću, a bilo je zatvoreno pet glavnih prilaza kući i nekoliko drugih ruta u Birmingemu, koje se nalaze u blizini te kuće.

Kako se navodi, iako su ulice ponovo otvorene za saobraćaj, policija se i dalje nalazi u tom kraju.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *