U terorističkom napadu u Parizu ubijena dva policajca (FOTO/VIDEO)

Svijet

U pucnjavi koja se večeras dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu – ubijena su dva policajca, a jedan je teško ranjen. Iako u početku događaj nije okarakterisan kao teroristički akt, svjetski mediji su ubrzo tragediju pripisali teroristima.

Ovo je šesti teroristički napad u Parizu u posljednjih šest godina, a prethodni se desio prije samo mjesec dana.

Francuska policija traga za Jusufom el Osrijem, za koga se sumnja da je učestvovao u pucnjavi. Francuski mediji su prenijeli da je ta osoba “poznata bezbjednosnim službama”, kao i da je postojao dokument, napisan na današnji dan i da je navedeno da je ta osoba “veoma opasna i da je na putu za Francusku”.

Mediji prenose da su belgijske službe upozorile francuske kolege da je El Osri, rođen 1981. godine, na putu ka Parizu i da je krenuo sa stanice Tali.

Incident se dogodio na Jelisejskim poljima, bulevaru između Trga Konkord i Trijumfalne kapije, koji je poznata turistička destinacija u Parizu.

Policija vjeruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a da je osoba koja je otvorila vatru na policiju ubijena dok je druga u bjekstvu, naveo je izvor policije za Rojters.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland je sazvao hitnu sjednicu zbog ovog događaja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *