Neonacista ubijen u napadu na FSB u Habarovsku (FOTO/VIDEO)

Svijet

Federalna služba bezbjednosti (FSB) Ruske Federacije saopštila je da su tri osobe poginule u napadu na prijemnu kancelariju ove službe u Habarovsku na dalekom istoku Rusije.

Nepoznati muškarac prošao pored detektora za metal, ušao u prostoriju za prijem ispred kancelarije FSB u Habarovsku i otvorio vatru na osobe koje su se nalazile u prostoriji.

U napadu su stradali službenik FSB i jedan posjetilac, još jedan posjetilac je ranjen, a napadač je stradao kada su pripadnici obezbjeđenja odgovorili vatru.

-Dvadeset prvog aprila u 17.02 po mjesnom vremenu u kancelariju FSB Rusije u Habarovsku ušlo je nepoznato lice koje je prije prolaska kroz zonu uređaja za bezbjednosnu kontrolu otvorilo vatru na ljude koji su bili na recepciji. Ubijen je službenik FSB ijedan od dva posjetioca, građani ZND, dok je drugi ranjen, saopšteno je iz centrale FSB u Moskvi.

Identitet napadača je utvrđen, a u pitanju je lokalni stanovnik rođen 1999. godine. Prema nekim izvještajima, on je pripadao neonacističkoj grupi. U medijima se pojavila informacija da je napadač donio eksplozivnu napravu u kancelariju Federalne službe bezbjednosti, ali i da tokom pregleda ličnih stvari mladića nije pronađeno ništa slično, prenose RIA Novosti.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *