Britanski ministar odbrane podnio ostavku zbog seks skandala

Svijet

Ministar odbrane Velike Britanije Majkl Felon podnio je ostavku, saopšteno je iz pres službe ministarstva.

Šef vojnog ministarstva napustio je mandat zbog skandala. U javnosti je okrivljen zbog neprimjerenog ponašanja prema novinarki. Incident se dogodio prije desetak godina, kada je ovaj političar rukom dodirnuo koljeno novinarke, što se smatra seksualnim uznemiravanjem.

– U posljednje vrijeme pojavilo se više optužbi koje se odnose na moje ponašanje u prošlosti. Mnoge od tih optužbi su lažne, ali ja priznajem da sam se u prošlosti ponašao kako ne dolikuje Oružanim snagama koje imam čast da lično predstavljam, napisao je Felon u pismu ostavke.

On je istakao da je izvukao određene zaključke i da zato podnosi neopozivu ostavku premijerki Terezi Mej.

-Služiti kao ministar odbrane 3,5 godine za mene je bila privilegija i ja sam oduševljen profesionalizmom, hrabrošću i trudom muškaraca i žena koji se brinu za našu bezbjednost, napisao je Felon.

Nedavno je radijska voditeljka, koja je ranije bila politički izvještač u Sandej Ekspresu, Džulija Hartli-Brjuer, ispričala o slučaju koji joj se dogodio godinama ranije, ne navodeći imena.

Naime, na konferenciji Konzervativne partije, muškarac je poslije više pokušaja tokom ručka, uspio da stavi ruku na njeno koljeno, na šta se ona zgrozila i udarila ga u lice. Identitet muškarca je uskoro razotkrio tabloid San: ispostavilo se da je to aktuelni ministar odbrane ser Majkl Felon.

Kada su optužbe dospjele u javnost, Felon je priznao da je jedanput sebi dopustio slobodniji odnos prema novinarki Džuliji Hartli-Brjuer, ali je rekao da se davno izvinio za taj postupak.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *