Palo posljednje veliko uporište ID u Siriji

Svijet

Sirijska vojska sa savezničkim snagama zauzela je poslednje veliko uporište islamista u Siriji, grad Abu Kamal, tvrdi komandant alijanse koja podržava Asada.

Neimenovani komandant je naveo da su iračke narodne mobilizacijske snage zauzele Albu Kamal, koji se nalazi u blizini granice sa Irakom, preneo je Rojters.

Sirijski predsednik izjavio je u utorak da će sirijska vojska i njeni saveznici nastavti borbe u zemlji posle završetka bitke u provinciji Deiz al-Zor, gde je Islamska država izgubila svoje poslednje uporište.

On je rekao i da bi mogao da pokrene rat protiv “Sirijskih demokratskih snaga (SDF)”, koje kontrolišu više od četvrtine Sirije, a koje imaju podršku SAD, preneo je Rojters .

Asad je rekao da je rat usmeren na one koji žele da “podele i oslabe državu”.

“Pobede protiv terorističkih organizacija, koje su počele od Alepa, a ne završavaju se sa Deir al-Zorom, nanele su ključni udarac koji je sprečio podele i realizaciju terorističkih ciljeva”, rekao je Asad.

Sirijski predsednik vidi sve grupe koje se bore protiv sirijske vlasti kao terorističke, navela je britanska novinska agencija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *