Borenović: Savez za promjene ostaje jedinstven

Politika

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj uspjela je da nametne nacionalne teme kao primarne i uz nezapamćenu zloupotrebu javnog novca uđe u izborni proces, rekao je sinoć predsjednik PDP Branislav Borenović.

– Uprkos rezultatima, koji za opozicioni blok u RS nisu bili na očekivanom nivou, Savez za promjene ostaje jedinstven, kao alternativa SNSD vlasti – rekao je Borenović za BN televiziju.

On smatra da je analiza proteklih izbora preduslov za konačni politički obračun za dvije godine.

– Ovo je bilo sve, samo ne lokalni izbori, na kojima su se koristila sva dozvoljena i nedozvoljena sredstva. U kojima je vladajuća stranka išla u borbu na život i smrt. Koristila je javna preduzeća u nenormalnim količinama. Koristila je, naravno, nacionalne teme i imala je situaciju u kojoj je išla zaista žestoko. Mi u opoziciji iz ovoga moramo izvući pouku da protiv ovog političkog protivnika moramo biti mnogo žešći – kaže Borenović za BN televiziju.

Borenović smatra da postoji demokratski način da u RS da dođe do promjene vlasti, bez obzira na sve resurse koje ima vladajuća koalicija.

Prema njegovom mišljenju, najveći resurs su građani, posebno oni koji nisu izašli na izbore.

– Jedan od načina je da postanemo ozbiljna alternativa i da 10 odsto tih ljudi izađe na izbore. Onda ćemo mi pobijediti – rekao je Branislav Borenović.

Neodgovornu politiku, prema građanima vladajuća većina pokazala je i podnošenjem Apelacije Ustavnom sudu BiH, kojeg navodno ne priznaju, o 1. martu, kao Danu nezavisnosti BiH. Na taj način, smatra Borenović, SNSD poništava suštinu referenduma u Republici Srpskoj i na velika vrata uvodi 1. mart kao nacionalni praznik.

TV BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *