Dodik pozvao novinare da se prijave Tužilaštvu BiH zbog referenduma

Aktuelno

Na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odnora SNSD danas se u Banjaluci pojavio blanko dokument na kome funkicioneri ove stranke mogu da upišu svoje ime i sami se prijave Tužilaštvu BiH zbog učešća na referendumu o Danu Republike.

Ovo je svojevrsna solidarnost sa predsjednikom SNSD i RS Miloradom Dodikom, koga je Tužilaštvo BiH pozvalo da na saslušanje u svojstvu osumnjičenog, jer je RS ignorisala odluku Ustavnog suda BiH o zabrani referenduma.

Dodik tvrdi da papir nema veze sa strankom i da je „stigao od građana“.

– Moram vam priznati još nešto, a vi to slobodno uzmite kao otežavajuću okolnost – ponosno sam izašao na referendum i još ponosnije odabrao da branim Dan Republike i Republiku Srpsku. Priznajem i da je u mom saučesništvu sa Miloradom Dodikom učestvovalo još 677.721 lice u RS, Srbiji i dijaspori – navodi se u ovoj „prijavi“, koju je Dodik podelio novinarima uz riječi:

– Evo vam, ako hoćete – i vi potpišite!

Govoreći o zaključcima Predsjedništva SNSD, Dodik je rekao da će RS popraviti tehniku provođenja referenduma.

– Spiskovi glasača više se neće tražiti od CIK BiH, već se se autonomno pripremiti spiskovi. Softver, koji bi se izgradio u nekom od državnih organa RS, podrazumjevao bi da na referendumu mogu da glasaju samo oni koji su u Srpskoj na dan referenduma ili da šest mjeseci prije održavanja žive na prostoru RS, da ne bi bilo spekulacija. Smatramo da treba popraviti tehniku odlučivanja na samom referendumu, kako bi on bio brzo zakazan i brzo proveden, jer mislim da će takve stvari trebati – rekao je Dodik.

On je ponovio da je spreman da sa tužiocem Tužilaštva BiH razgovara bilo gdje u Srpskoj, ali da neće ići u Sarajevo.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *