Dodik najavio pobjedu SNSD na svim frontovima

Aktuelno

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD, održane u petak, predsjednik stranke Milorad Dodik najavio je pobjedu na svim frontovima: u Narodnoj skupštini RS, Parlamentu BiH i u trci za pojedinačne funkcije – predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

– Sve ispod 50 odsto osvojenih glasova SNSD će smatrati neuspjehom. Očekujemo najbolje rezulate koje smo ikada imali na izborima, rekao je Dodik i dodao da će on biti šef izbornog štaba SNSD.

Dodik je rekao da SNSD u Narodnoj skupštini RS juriša na 42+1 mandat i da im je za to potrebno 300.000 glasova.

– Što se tiče Predsjedništva, treba da obezbijedimo 380.000 glasova, a za predsjednika Republike 360.000 glasova. Mi vjerujemo da je to moguće, rekao je Dodik. i naveo da SNSD s revidiranim spiskom ima 185.000 potvrđenih članova.

U Predstavničkom domu BiH, cilj SNSD je da s koalicionim partnerima osvoji deset mandata. Dodik je naveo da će se razgovarati i o zajedničkoj listi.

Na sjednici Izvršnog komiteta je potvrđeno da je Milorad Dodik kandidat SNSD za Predsjedništvo BiH, što će biti dostavljeno Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke na odlučivanje, dok će o kandidatu za predsjednika RS odluka biti donesena nakon razgovora s koalicionim partnerima.

Dodao je da će oba kandidata dati SNSD-a i da ne očekuje probleme s koalicionim partnerima. Naveo je i da će SNSD ostalim strankama predložiti formiranje “patriotskog bloka” u Republici Srpskoj.

Dodik nije potvrdio da li će aktuelna premijerka Željka Cvijanović biti kandidat SNSD za predsjednika Republike.

O svom kandidatu u subotu će odlučivati i Glavni odbor SDS na sjednici u banjaluci. Spekuliše se da će predsjendik stranke Vukota Govedarica biti kandidat za predsjednika RS, iako se osim njegovog pominjalo i ime Mirka Šarovića, ali uglavnom u kontekstu kandidature za Predsjedništvo BiH.

Budući da je počasni predsjendik PDP Mladen Ivanić već viđen u toj ulozi, a da je najavljeno i da će Mićo Mićić povući svoju kandidaturu, Govedarica ostaje najizvjesniji kandidat opozicije za Palatu Republike.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *