SDS danas o novom predsjedniku stranke

Aktuelno

Glavni odbor SDS danas bi u Istočnom Sarajevu trebalo da održi sjednicu na kojoj će, kako se očekuje, biti donesena konačna odluka kada će biti održana Izborna skupština SDS-a i ko će voditi stranku u narednom periodu.

Početak sjednice, kako se nezvanično saznaje, predviđen je za 12.00 časova u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo.

U Doboju je 8. oktobra prekinuta sjednica Glavnog odbora SDS i nije postignut konsenzus ko će biti novi predsjednik te stranke nakon što je Mladen Bosić podnio ostavku.

Bosić je za svoje nasljednike predložio Vukotu Govedaricu, Milana Miličevića i Radu Savića jer želi mlađe kadrove na čelu stranke.

Međutim, zasjedanje je prekinuto jer nije bilo konsenzusa, a veliki broj članova Glavnog odbora SDS podržao je Govedaricu.

Uoči sednice, Bosić u izjavi za BN televiziju istakao da ostaje u stranci i da će sada imati više prostora i vremena za direktan politički rad. Ističe da je razlog zbog kojeg je podnio ostavku činjenica da građani Republike Srpske očigledno nisu prihvatili njegovu politiku baziranu na ekonomskom razvoju i borbi protiv kriminala i korupcije, već su se opredijelili za populističku politiku i dizanje tenzija.

– Prvo moram da napomenem da ne znam da se neko nekada povukao poslije lokalnih izbora sa čela bilo koje stranke. Ne samo u Republici Srpskoj, nego to ne rade nigdje u svijetu. Dakle, moj motiv je bio da dam prostora stranci da u narednom periodu razmisli kojim će putem dalje voditi politiku – kazao je Bosić.

Dodao je da je politika koju je vodio SDS dok je on bio na čelu stranke se pokazala kao politika koja u Republici Srpskoj ne daje rezultate, te da on zbog toga ne želi biti smetnja na daljem putu razvoja SDS.

– Stranka kasnije neka odluči, pod novim rukovodstvom, da li će se uhvatiti u koštac sa populističkom politikom, ja to nisam mogao, a i ne želim tako da vodim politiku.

Ostajem na raspolaganju stranci u punom kapacitetu, čak ću sad imati više vremena da se bavim politikom, jer sam do sada mora često da se bavim unutarstranačkim odnosima, što, kao i u svakoj stranci, predsedniku odnosi 90 odsto vremena. Sada verujem da ću imati više porstora za direktan politički rad – zaključuje Bosić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *