Rektor banjalučkog Univerziteta zakonito izabran

Društvo

Iz Univerziteta u Banjaluci poručili su danas su da je Inspektorat Republike Srpske potvrdio da je rektor Milan Mataruga zakonito izabran.

Istovremeno, u saopštenju Univeriziteta, profesor Vitomir Popović se poziva da se javno izvini akademskoj zajednici “što je iznosio neistine o postupku izbora rektora”, a ukoliko to ne učini prijete mu disciplinskim postupkom i suspenzijom.

Kako se navodi u saopštenju Univerziteta odluka Inspektorata Srpske o nepostojanju nepravilnosti u vezi sa postupkom izbora rektora potvrđuje njihove ranije navode da su pomenuti postupak sproveli u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta.

– Međutim, nesavjesnim radom i neobjektivnim postupanjem prosvjetnog inspektora u ovom slučaju nanijeta je ozbiljna šteta ugledu Univerziteta. Zato pozivamo Inspektorat da preispita rad i utvrdi odgovornost prosvetnog inspektora jer je neprofesionalnim radom ugrozio funkcionisanje najvećeg Univerziteta u Srpskoj – saopšteno je danas iz Univerziteta u Banjaluci.

Iz ove institucije, između ostalog, pitaju zašto se resorno ministarstvo nije javno oglasilo povodom izjava profesora Vitomira Popovića o nelegalnosti Senata Univerziteta i poslednjeg rješenja Republičke prosvetne inspekcije o statusu Visoke škole unutrašnjih posloa, kada im je poznato da ove primjedbe nisu tačne.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *