Odbijena apelacija RS protiv knjiženja vojne imovine u Han Pijesku

Aktuelno

Ustavni sud BiH je odbacio kao nedopuštenu apelaciju Republike Srpske protiv presude Suda BiH kojom je naređeno knjiženje na BiH 11.474 kvadratna metra vojne imovine u Han Pijesku.

Kako je saopšteno, apelacija je odbačena kao nedopuštena, zato što je preuranjena, jer je podnesena prije donošenja odluke nadležnog suda o izjavljenom pravnom lijeku.

– S obzirom na izuzetke predviđene u važećim odredbama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, prema kojem nadležni sud može da dopusti reviziju u svim predmetima, Ustavni sud bi donošenjem svoje odluke prije donošenja odluke nadležnog suda o izjavljenoj reviziji prejudicirao to pitanje. Nakon donošenja odluke o zahtevu Republike Srpske za reviziju protiv drugostepene presude, nezavisno od sadržine te odluke, RS ima mogućnost da ponovo podnese apelaciju – saopštio je Ustavni sud BiH.

Prema presudi Suda BiH, RS se oduzimaju nekretnine i zemljište na području Veliki Žep na teritoriji opštine Han Pijesak, u korist BiH odnosno Ministarstva odbrane BiH.

Ta presuda je od krucijalnog značaja za bošnjačke političare jer žele da dokažu da je i u RS počelo knjiženje perspektivnih vojnih lokacija na BiH, što je uslov da bi BiH bio aktiviran Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP). Međutim, Srpska ne želi ni da čuje za gubitak vlasništva nad lokacijama na svojoj teritoriji.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *