Putin zahvalan na toplom dočeku

Aktuelno

Predsjednik Rusije Vladimir Putin po dolasku u Srbiju kazao je da se viđao s predstavnicima Srbije u Rusiji, ali i da pamti svoju posjetu ovoj zemlji. On se zahvalio stanovnicima Beograda na toplom dočeku, a na ulicama je, kaže, vidio da su ljudi sretni.

 

“Naši odnosi postaju sve bolji, a tu je i velika trgovinska razmjena, kao i infrastrukturna. Drago mi je da mogu posjetiti prijateljsku i bratsku Srbiju i razgovarati o tome šta smo uradili i šta možemo još bolje uraditi”, rekao je Putin.

 

On je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću kazao da je uradio puno za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

 

“Zbog svega toga ću Vučiću uručiti priznanje u znak zahvalnosti”, dodao je Putin u obraćanju medijima.

 

Vučić je poručio da su Srbija i Rusija pravi prijatelji i izrazio nadu da će se predsjednik Rusije osjećati kao kod kuće.

 

“Lično vam se zahvaljujem što ste puno energije, rada i vremena, ali i poštovanja i ljubavi uložili u napredak tih odnosa. Trgovinska razmjena napreduje u ozbiljnim procentima”, kazao je Vučić.

 

Srbijanski lider je kazao da Srbija prema Rusiji izmiruje sve obaveze i da uvijek može računati na podršku Rusije.

 

“Mislim da je Rusija uvijek mogla računati da ima saveznika u Srbiji”, poručio je Vučić.

 

On je naveo da svi dogovori i sporazumi o razvoju infrastrukture, energetike, ne samo da se razvijaju, nego su na najvišem nivou.

 

“Vojno-tehničkom saradnjom u Srbiji smo veoma zadovoljni i hvala što imate volju i želju da pomognete Srbiji”, rekao je Vučić.

 

Uoči sastanka ispred Palate Srbije predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu priređen je svečani doček, uz intoniranje himni dviju zemalja i postrojavanje Garde Vojske Srbije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *