Lavrov i Čavušoglu odali poštu ambasadoru Karlovu, ulica u Ankari nosiće njegovo ime

Aktuelno

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu položili su cvijeće u zgradi ruskog Ministarstva spoljnih poslova u znak sjećanja na ubijenog ambasadora Rusije u Ankari Andreja Karlova.

Ministri su odali poštu minutom ćutanja, prenosi agencija RIA “Novosti”.

Čavušoglu je izjavio da je ubistvo ruskog ambasadora u Ankari usmjereno da destabilizuje odnose između dvije zemlje i ocijenio da se to neće dozvoliti. On je rekao da će turski i ruski stručnjaci raditi zajedno na otkrivanju detalja o ovom slučaju i da će saradnja dvije zemlje u vezi sa političkim rješenjem sirijskog konflikta biti nastavljena.

-Mi smo donijeli odluku, o tome me je sinoć telefonom obavijestio premijer Turske, da ovjekovječimo sjećanje na gospodina Karlova u Ankari i u mojoj domovini. Ulica u kojoj se nalazi ambasada Rusije biće preimenovana u Ulicu Andreja Karlova, rekao je Čavušoglu na zajedničkoj pres konferenciji sa Lavrovom.

U uvodnom izlaganju prije susreta sa šefom turske diplomatije, Lavrov je rekao da je ubistvo Karlova još više istaklo potrebu za dijalogom Moskve i Ankare.

Lavrov je dodao da je Rusija zahvalna Turskoj za brzu reakciju nakon ubistva.

Karlov ubijen sinoć u oružanom napadu tokom otvaranja izložbe fotografija u Ankari.

Agencije

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *