Petrović: Sindikat pravosuđa RS sutra izlazi na ulice

Društvo

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović najavio je da će ovaj sindikat sutra održati štrajk upozorenja od 11.00 do 12.00 časova u svim pravosudnim institucijama Srpske, jer sa Vladom nisu uspjeli dogovoriti da ne dođe do smanjenja stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto.

“Sa predstavnicima Vlade Srpske nije bilo pomaka u pregovorima kada je u pitanju smanjenje stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto, a ne vjerujem ni da će ih biti”, rekao je Petrović Srni.

On kaže da će u četvrtak, 22. decembra, ovaj sindikat učestvovati i u protestima ostalih granskih sindikata budžetskih korisnika, a još se razrađuju detalji protesta.

Predstavnici granskih sindikata budžetskih korisnika najavili su ranije protest jer je projekcijom budžeta za 2017. godinu došlo do smanjenja plata, koje bi trebalo da se realizuje smanjenjem stope minulog rada sa 0,5 na 0,3 odsto.

“Protest u pokretu” trebalo bi da bude održan u četvrtak, 22. decembra, na dan održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti raspravljano o Programu ekonomskih reformi 2017-2019. godine i Budžetu za 2017. godinu.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *