Stevandić: Neko mora odgovarati za prisluškivanje funkcionera Srbije

Aktuelno

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je da je u njegov kabinet 16. decembra stigao dokument pod oznakom “tajno” koji govori o tome da se obavještajne službe u BiH ne bave zaštitom građana od terorizma već – zloupotrebama.

-Vjerovazno je u pitanju zla namjera da se “pokrivanjem” funkcionera Srbije pokrivamo svi mi u Republici Srpskoj, koji smo u svakodnevnoj komunikaciji s njima, rekao je Stevandić, aludirajući na prisluškivanje srpskih funkcionera od strane Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

Prije nekoliko dana mediji su objavili naloge OBA BiH za prisluškivanje zvaničnika Srbije. OBA, prema tim dokumentima, provodi akciju “Ušće”, u okviru koje se prisluškuju zvaničnici iz Srbije, a objavljena su i skenirana dokumenta OBA pod oznakom tajno.

Stevandić kaže da je dokument hitno uputio na adrese svih zvaničnika Republike Srpske i poredstavnicima RS u zajedničkim institucijama BiH, koji su ga lično primili već 20.decembra.

Ističući da ne želi da ovaj dokument posluži za politička prepucavanja, Stevandić traži da se utvrdi validnost dokumenta i da li je bilo zloupotreba, Stevandić je ocijenio da je “način na koji mi tretiramo ovaj problem kao u rijalitiju” .

-Samo je Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS održao sjednicu o tome. Mislim da se dokument mora analizirati na sjednicama Predstavničkog doma PS BiH, Narodnoj skupštini i u Vladi RS, i da neko iz OBA treba snositi odgovornost, rekao je potpredsjednik NS RS dodajući da je nedopustivo da niko ništa ne radi povodom toga.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *