VSTS dao podršku Tegeltiji

Aktuelno

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je juče održao vanrednu sjednicu zbog situacije u kojoj se našao predsjednik Milan Tegeltija, ali i kako se navodi “povodom trenutne situacije u pravosuđu”.

 

Na kraju sjednice usvojen je niz zaključaka, a VSTS je danas izdao saopštenje u kojem ih decidno navodi. Prva tri zakljuka tiču se direktno ili indirektno predjednika VSTS i afere.

 

Ovo su zaključci VSTS:

 

– Savjet daje punu podršku i povjerenje predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Milanu Tegeltiji, u daljem obavljanju njegovih dužnosti.

 

– Savjet poziva Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, što je prije moguće, provede efikasnu i detaljnu provjeru svih navoda iz teksta objavljenog u onlajn magazinu “Žurnal” i donese tužilačku odluku.

 

– Savjet je donio odluku da se sve prijave koje su upućene tužilaštvima, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom.

 

– Savjet poziva Kancelariju disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH da pažljivo prati poštivanje Kodeksa sudijske i Kodeksa tužilačke etike od strane nosilaca pravosudnih funkcija, u svim njegovim segmentima, i posebno prati istupe nosilaca pravosudnih funkcija u medijima, te da, ukoliko uoči kršenje tih kodeksa, promptno preduzima adekvatne mjere.

 

– Savjet konstatuje da potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Ružica Jukić, na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, nikada nije za kolege Gorana Nezirovića, Branka Perića i Tomislava Ljubića, upotrijebila izraz „trećerazredni službenici“.

 

– Služba za informisanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine će na adekvatan način snimati sva obraćanja predsjednika, potpredsjednika ili članova Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine medijima, u cilju obezbjeđivanja njihove autentičnosti.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *