BRATUNAČKO ČUDO NA DVIJE STOLICE
Dodik Ćirkovića imenovao u povjereništvo SNSD, a Miličević u izbornu komisiju SDS

Aktuelno

Mihajlo Ćirković, odbornik SDS i član Komisije za sprovođenje unutarstranačkih izbora u OO SDS Bratunac, istovremeno je i član Povjereništva OO SNSD Bratunac.

 

Da su u domaćoj politici svakakva čuda moguća, pa čak i istovremeno biti član dvije političke partije, pokazuje primjer Mihajla Ćirkovića, SDS-ovca iz Bratunca, kojeg je predsjednik SNSD Milorad Dodik, svojom odlukom od 10. juna ove godine, imenovao za člana Povjereništva Opštinskog odbora SNSD Bratunac.

 

Istovremeno, Ćirković je i član Komisije za sprovođenje unutarstranačkih izbora u Opštinskom odboru SDS Bratunac.

 

Ćirkovićevo ime nalazi se na rednom broju 11 i nikako ne može biti riječ o zabuni, tim prije što je na sjednici Skupštine opštine Bratunac, zajedno sa još jednim odbornikom SDS Radenkom Milanovićem, krajem maja glasao za izbor Miodraga Lončarevića za direktora Turističke organizacije u Bratuncu, inače odbornika SNSD-a.

 

 

Očito je da je Ćirković, kršeći statut i stranačku disciplinu, sebi već obezbijedio mjesto u budućem sazivu Opštinskog odbora SNSD-a u Bartuncu.

 

Ono što je za sada nepoznato, jeste da li je predsjednik Glavnog odbora i SDS-ove Komisije za sprovođenje unutarstranačkih izbora, Milan Milićević, upoznat sa ovim slučajem.

 

Miličević je i jedan od kandidata za predsjednika SDS, ali se nije odrekao funkcije predsjednika Komisije, iako je to očit sukob interesa.

 

Primjer iz Bratunca potvrđuje otvoreno miješanje SNSD-a u unutarstranačke izbore u SDS, u čemu, prema tvrdnjama izvora iz SDS, učestvuju i pojedini funkcioneri SDS-a koji se protive ponovnom izboru Vukote Govedarice za predsjednika stranke jer pripada struji koja se protivi bliskoj saradnji sa SNSD-om.

 

Krajišnik ponovo jaše

 

 

Prema tvrdnjama portala Insajder, juče je u jednom restoranu na Palama, na poziv bivšeg visokog funkcionera SDS-a Momčila Krajišnika, održan radni ručak kome je prisustvovala većina sadašnjih članova Predsjedništva SDS.

 

Glavna tema razgovora bili su aktuelni unutarstranački izbori u SDS-u i izbor novog predsjednika stranke, a većina prisutnih tražila je od Krajišnika da se javno založi za to da se na predstojećoj Izbornoj skupštini bira samo jedan kandidat za predsjednika SDS.

 

Predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo Darko Babalj otvoreno je tražio od Krajišnika da podrži kandidaturu Milana Miličevića, a u slučaju Miličevićeve pobjede obećao mu je poziciju prvog čovjeka stranke u sarajevsko-romanijskoj regiji.

 

Momčilo Krajišnik je nedavno, na prijedlog Opštinskog odbora SDS Pale, izabran za jednog od delegata tog odbora na predstojećoj Izbornoj skupštini SDS-a gdje bi, između ostalog, trebalo da bude biran novi predsjednik najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *