PODMETANJA U SDS BANJALUKA
Grbić pokušava da mimo volje Gradskog odbora progura podršku Miličeviću

Aktuelno

Pokušaj da se odluka Gradskog odbora SDS Banjaluke o podršci Vukoti Govedarici promijeni propala je sinoć, jer su članovi tog odbora tražili od novoizabranog predsjednika Slavka Grbića odgovor zašto pokušava da radi samoincijativno da i na, kako tvrde, “mala vrata” progura podršku drugim kandidatima za predsjednika SDS-a.

 

Umjesto odgovora, Grbić je prekinuo sjednicu Gradskog odbora jer se našao pred članovima koji su od njega tražili da povuče zakazane sastanke dijela SDS ne samo Banjaluke, nego i okolnih opštinskih odbora SDS sa drugim kandidatima za predsjednika SDS-a.

 

Članovi banjalučkog odbora SDS, koji su nas kontaktirali, tvrde da se vodi žestoka borba oko toga ko će da preuzme kontrolu SDS i da su delegati iz Banjaluke, kojih ima 45, izloženi raznim ucjenama.

 

Zanimljivo je da se pojedincima, kako tvrde, prijeti i na radnim mjestima otkazima ako podrže Govedaricu, a u lobiranje protiv Govedarice uključeni su i pojedinci koji se sada nalaze u strukturama SNSD-a.

 

Sjenica Gradskog odbora Banjaluke sinoć je prekinuta i nije poznato kada će biti nastavljena.

 

Gradski odbor sinoć je trebao da izabere kandidate za novi saziv Glavnog odbora SDS-a, koji će se birati na Skupštini te stranke.

 

Očito je velika borba ko će biti novi predsjednik i nije tajna, što su potvrdili i visoki funkcioneri SDS-a, da u toj stranci postoje dvije struje, jedna koji se zalažu za saradnju sa SNSD-om i druga koja je protiv te saradnje.

 

Kandidati za predsjednika su sadašnji predsjednik Vukota Govedarica, Mirko Šarović, Milan Miličević i Mićo Mićić.

 

Do sada nije uspio pokušaj da se kandidati dogovore oko jednog imena.

 

Prema našim saznanjima Govedarica i Šarović predstavljaju jednu struju, dok je nasuprot njih struja koja hoće Milana Miličevića, koga predstavljaju kao jedinim koji je navodno porazio SNSD.

 

Na lokalnim izborima Miličević je dva puta dobio kandidata SNSD, dok na opštim i 2014. i 2018. u toj opštini pobijedili su kandidati SNSD-a kandidate SDS-a, odnosno Saveza za promjenu.

 

Četvrti kandidat za predsjednika SDS-a je Mićo Mićić koji ima podršku Gradskog odbora Bijeljine, ali nije isključeno da se i on pojavi kao treći kandiodat jer može to biti uz podršku pet odbora ili uz potpise 50 članova Skupštine SDS-a.

 

Izborna skupština SDS zakazana je za 30. juni kada će ta stranka dobiti novog predsjednika i novi Glavni odbor stranke.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *