Čavić: Pravobraniteljica RS Novaković me molila da je javno napadnem

Aktuelno

Lider NDP-a Dragan Čavić još jednom je danas, tokom skupštinske rasprave o radu tužilaštava u RS za 2016. godinu, iznio šokantne podatke o pritiscima koje je pravobraniteljica RS Danijela Novaković trpila zbog slučaja banjalučke Poljoprivredne škole.

Čavić već duže od godinu javno upozorava na kriminal vezano za zemljište ove škole na atraktivnoj gradskoj lokaciji, a gdje je zbog kriminalnih aktivnosti Grad Banja Luka ostao bez vrijedne imovine.

Podsjećamo, Novaković je u decembru prošle godine na sjednici NSRS iznijela brojne zamjerke na rad zamjenika pravobranioca u Banjoj Luci Mirka Stojčinovića i otkrila da joj je prijetio zbog njenog angažovanja da se ispoštuje zakonska procedura u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole u Banjoj Luci i da se zaštite interesi grada.

U februaru ove godine i ona i Stojčinović su podnijeli ostavke na ove funkcije, a u cijeli slučaj umiješao se u gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić (SNSD) koji je zatražio istragu u spornom slučaju.

– Stojčinović je prijetio Danijeli Novaković i ona je završila u bolnici. To se može provjeriti na Neurologiji. Svjedok sam svega. Tada me zamolila: “Nemojte molim vas gospodine Čaviću da više govorite i da hvalite moj rad, napadnite me javno” – rekao je Čavić.

On je naglasio da je epilog svega da je Novaković nakon svega doživjela težak moždani udar i na liječenju je u Beogradu.

– Žena će ostati težak invalid. To je strašno, ja nemam riječi. Nije dovoljan život jedne žene da se uhapse bitange. Žena je maltene sahranjena – rekao je Čavić.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *