DNS otkazao podršku SNSD-u na Palama

Aktuelno Politika

Opštinski odbor DNS-a Pale večeras je saopštio da je otkazao podršku kandidatu SNSD-a Bošku Jugoviću i podržao zajedničkog kandidata PDP-a i SDS-a Nenada Vukovića za načelnika Pala.

 

Član Predsjedništva DNS Aleksandar Glavaš podsjetio je da je da DNS na prethodnim lokalnim izborima podržao aktuelnog načelnika opštine Pale kandidata SNSD-a Boška Jugovića, ali da će odlukom predsjedništva stranke, na predstojećim lokalnim izborima podržati Nenada Vukovića zajedničkog kanidata SDS-a i PDP.

 

„Sigurni smo da će sa kvalitetnom listom odbornika za Skupštinu opštine Pale koju imamo, novi načelnik opštine Pale biti Nenad Vuković“, naglasio je Glavaš.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Pale Marko Kubatlija, naglasio je da su svi okupljeni oko jednog cilja, a to je da uz predstavljanje najbolje liste kandidata za odbornike u SO Pale, predstave i novog načelnika opštine Pale Nenada Vukovića.

 

„ Mi ćemo sa 5 odborničkih mandata i sa ciljem koji je ispred nas postavljen, a to je 2.500 glasova doprinijeti u promjenama u Palama. Nismo mi večeras slučajno u Palama. Odavde krećemo u pobjede na svim nivoima vlasti Republike Srpske. Pale će biti pokretač nove energije, novih vlasti i novih snaga“, naglasio je Kubatlija.

 

Zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika opštine Pale Nenad Vuković iskazao je zahvalnost na podršči DNS-a i naglasio da je ovo, očigledno, novi početak za ovu lokalnu zajednicu.

 

„Prvo bih čestitao DNS-u što je imao hrabrosti i odlučnosti da učini ono što mi već dugo čekamo da se uradi. Na Palama se danas sastalo rukovodstvo opštinskih odbora SDS-a i PDP-a i odlučili smo da prihvatimo podršku. Sigurno je da imamo zajedničke ciljeve za neredni period kada je u pitanju ova lokalna zajednica“, rekao je Vuković i dodao da opština Pale po svemu sudeći, ima sudbinu da se u njoj uvijek dešavaju važne stvari.

„Odavde su se mnoge važne stvari dešavale i 90- ih godina, a očigledno je da danas kreće i neko novo doba za Republiku Srpsku upravo odavde iz opštine Pale iz Istočnog Sarajeva“, istakao je Vuković.

 

Predstavljajući listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Pale generalni sekretar DNS-a Darko Banjac istakao je da je cilj ove partije u Palama da osvoji dvije i po hiljade glasova, te da oni koji su sumnjali da DNS nema snage, hrabrosti i odlučnosti, nakon jučerašnje odluke ne trebaju da sumnjaju.

 

„Opštinski odbor DNS Pale će osvojiti 2.500 glasova i to je cilj. Oni koji su sumnjali da DNS nema snage, hrabrosti o odlučnosti od juče više ne trebaju da sumnjaju“, kaže Banjac i dodaje da će Opštinski odbor DNS-a Pale ostvariti svoj cilj, pod sloganom „Za ljude i život Pala“.

 

Predsjedništvo DNS-a nakon jučerašnjeg izlaska iz koalicije sa SNSD-om dalo je rok opštinskim i gradskim odborima da se do 21. oktobra ove godine izjasne o koalicijama na lokalnom nivou.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *