Ranka Mišić ostaje na čelu Saveza sindikata RS

Aktuelno

Ranka Mišić izabrana je za predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske kao jedini kandidat za tu funkciju na šestom Kongresu SS RS održanom u Tesliću.

Mišićeva, kojoj je ovo četvrti mandat, najavila je da slijede brojne sindikalne aktivnosti, koje, između ostalog, uključuju i aktivnosti na izmjeni Zakona o radu.

Za 12. jul je najavila sastanak tripartitne komisije u čijem sastavu će biti predstavnici Vlade Srpske, Saveza sindikata i Udruženja poslodavaca, a koja će se baviti metodologijom analize primjene postojećeg Zakona o radu.

Ona očekuje da će prva analiza biti urađena već u septembru, da bi došla do Narodne skupštine Republike Srpske.

-Ono što se može očekivati su izmjene Zakona o radu, a nije isključen ni novi zakon. Pokazalo se da smo bili potpuno u pravu kada smo rekli da ovaj zakon ne može da se primijeni, rekla je Mišić.

Prije glasanja Kongres su napustili delegati Sindikata uprave, nezadovoljni što nisu prihvaćeni njihovi amandmani na Prijedlog Statuta koji je povučen sa dnevnog reda, i najavili da će istupiti iz Saveza sindikata.

-Neki ljudi su mislili da su ovi izbori najvažniji. Ne, najvažniji je program i ono što nas čeka, rekla je Mišić nakon Kongresa Saveza sindikata na kojem su usvojeni dokumenti o programu rada i izabrani novi organi Sindikata.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *