PARANOJA Dodik tvrdi da ga progone i prisluškuju!

Aktuelno

Predsjednik RS Milorad Dodik tvrdi da ga bezbjednosne službe BiH prisluškuju i da je sudski nalog izdat na osnovu zahtjeva tužilaštva u Sarajevu, ali da mu nije poznato kakva je istraga u pitanju.

Dodik je za “Večernje novosti” rekao da je dobio obavještenje od suda u Sarajevu da se protiv njega preduzimaju mjere prisluškivanja i da je on “najprogonjeniji čovjek u BiH”.

– To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki Sud BiH prisluškuje predsjednika Republike i to je problematično, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ne zna zašto je sud poslao obavještenje o tome, ali pretpostavlja da su se bojali da ne sazna na drugi način i da se to pretvori u veliki problem.

– Ovako mogu da kažu – eto, obavijestili smo vas, kazao je Dodik i dodao da ga pokretanje istrage ne iznenađuje, jer je to “postalo uobičajena praksa”.

– Kad god neko napiše u Dnevnom avazu da je Dodik kriminalac, tužilac otvori istragu. Ja sam najprogonjeniji čovjek u BiH, rekao je Dodik.

On je dodao da mu to više nije problem i da ga čak pomalo i zabavlja.

– Ne znam zašto me prisluškuju, kada ja otvoreno kažem da se zalažem za samostalnu Republiku Srpsku, dodao je predsjednik Republike Srpske.

Kao obrazloženje za prisluškivanje, Novosti u tekstu navode da se dokazi protiv Dodika ne mogu pribaviti na drugi način.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *