Poreske obaveze “Svislajona” veće od 15,5 miliona KM

Ekonomija

Dospjele, a neizmirene poreske obaveze Industrije alata „Svislajon IAT“ iz Trebinja početkom decembra 2017. iznose 15.606.468 KM, rečeno je “EuroBlicu” iz Poreske uprave RS.

Prvobitno je bilo objavljeno da taj dug iznosi oko 8,9 miliona maraka, ali je na pitanje kako je došlo do promjene u evidenciji odgovoreno da je riječ o nenamjernom propustu službenika koji su radili na ovim poslovima i koji nisu uzeli u obzir sve raspoložive informacije.

– S tim u vezi, obavještavamo vas da je ta greška otklonjena i korigovana na listi najvećih dužnika zaključno sa 1.12.2017, koja je objavljena na internet stranici Poreske uprave RS, te dospjele a neizmirene obaveze ovog poreskog obveznika na taj dan iznose 15.606.468 KM – kažu u Poreskoj upravi RS.

Vlada RS predložila je prije šest dana Poreskoj upravi da poreskom dužniku „Svislajon“ Trebinje prolongira plaćanje poreskih obaveza.

Riječ je o kompaniji Rodoljuba Drašovića, koja je kupila Industriju alata u Trebinju i od trenutka privatizacije 2007. nije riješen poreski dug, koji je naslijeđen.

Godinama se u evidencijama Poreske uprave RS navodi da je riječ o višemilionskom dugu. Te obaveze ne priznaje grupacija „Svislajon“ Novi Sad, jer su nastale prije privatizacije. Čak su prošle godine u martu saopštili da su donijeli odluku da svoje akcije u „Svislajon industrija alata“ Trebinje poklone Republici Srpskoj.

Uskoro će na internet stranici Poreske uprave RS biti objavljen spisak najvećih dužnika sa stanjem na dan 1.1.2018.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *