Zaustavljanje odlaska radnika moguće samo povećanjem plata

Ekonomija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović smatra da je zaustavljanje odliva radnika moguće samo povećanjem plata u privredi Srpske, te povećanjem ukupnog standarda.

 

– Vlada Republike Srpske povećala je najnižu cijenu rada na 450 KM i to je malo. U svakom slučaju, moramo posmatrati i okruženje po ovom pitanju, jer dolazi do sistema spojenih posuda i prelivanja radne snage i investicija. U Federaciji BiH je ta cijena manja – rekao je Milunović danas novinarima u Banjauci.

 

Milunović je rekao da pretpostavlja da veoma mali broj poslodavaca isplaćuje tu najnižu cijenu rada.

 

– U Republici Srpskoj mora se stvoriti ukupan privredni ambijent i privući investicije, otvoriti nove javne radove, kako bi ukupna cijena prosječne plate u Srpskoj bila veća – ocijenio je Milunović.

 

Agencije

Tagged

1 thought on “Zaustavljanje odlaska radnika moguće samo povećanjem plata

 1. Tačno ste rekli ali niste rekli da su zahvaćanja države nenormalna , privreda osim plate i doprinosa koji su veliki plaća svake godine:
  1.Posebnu republičku taksu koja nije mala
  2.Opštinska komunalna taksa
  3.Porez na imovinu
  4.Komunalna naknada
  5.Doprinosi na vodu,šumu itd
  6.Porez na dobit
  7.I još puno nekih parafiskalni nameta
  Ja imam jedno malo preduzeće od 7 za poslenih i pravio sam računicu , svaki mjesec mi u prosjeku treba cca 2000km samo za plaćanje dažbina prema državi bez obzira da li sam imao prihoda i to nije problem kada ima posla ali je problem kada nema posla a troškovi idu.Pošto nisam član ni jedne partije onda ni posla ne možeš da dobiješ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *