Uvoz i izvoz robe u BiH odvija se bez zastoja

Ekonomija

Sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa, saopšteno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanjee BiH.

 

U saopštenju se dodaje da se svi poslovni procesi u UIO provode potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

 

Direktor UIO Miro Džakula obišao je danas granične prelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

 

– Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona – navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da je u skladu sa važećim uputama Savjeta ministara BiH, UIO BiH zvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja korona virusa.

 

To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

 

Uprava je takođe spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *