Banjaluka: Mladić pronašao novčanik s dokumentima i donio vlasniku na kućni prag (FOTO)

Društvo

Dragan Berić iz Banjaluke uvjerio se na ličnom primjeru da postoje ljudi koji još drže do časti i poštenja. Bojan Berak, vozač Bočas tursa pronašao je njegov pokvašeni novčanik s dokumentima, osušio i donio na kućnu adresu.

Berić je u ponedjeljak otišao na samouslužnu auto-praonicu na tranzitu kod kružnog toka u Banjaluci da opere svoj automobil. Izvadio je novčanik iz džepa kako bi pronašao sitni novac da bi pokrenuo aparat za pranje vozila.

-Imao sam kabanicu na sebi, a u džepovima nisam imao kovanica. Nekako sam uspio zavući ruku u džep od jakne kako bi izvukao novčanik i izvadio nekoliko maraka. Završio sam pranje, sjeo u auto i uputio se kod jednog dobavaljača, s obzirom da se bavim izgradnjom montažnih kuća, ispričao je Berić za Istinito.

Kada je nakon nekoliko sati trebao platiti račun, Berić je posegao rukom u džep da plati preuzme robu, ali novčanika tamo nije nije bilo.

-Odmah mi je bilo jasno da mi je ispao prilikom pranja auta. Nije mi bilo svejedno, jer osim novca koji se nalazio u novčaniku, tu su bili i dokumenti, kartice i meni jako drage članske karte lovačkog udruženja i dobrovoljnih davalaca krvi, navodi Berić.

-Već sam bio otpisao i novac i sve, ali kada sam se vratio kući čekalo me je iznenađenje. Sa druge strane vrata ugledao sam mladića, koji se predstavio kao vozač Bočac turs-a Bojan Berak. Ne samo da je pronašao novčanik sa izgubljenim dokumentima i novcem, već je sve to brižno osušio i donio mi na kućnu adresu, istakao je Berić.

Dragan Berić je objavio fotografiju i na Facebook profilu zahvalio se poštenom mladom vozaču Bočac turs-a.

Vozač Bočac tursa Bojan Berak se nije javljao na telefon pa nismo mogli da čujemo i njegov dio priče.

 

Danas su ovakve priče zaista rijetkost, jer smo više navikli da slušamo i čitamo o krađama, pa i milionskim pljačkama, nego o ovakvim postupcima koji vraćaju vjeru u ljudsku čast i poštenje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *