Slijedi izbor najpovoljnijeg ponuđača za štampanje pasoša

Društvo

Iz Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH je rečeno da će u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i svojom nadležnosti preduzeti dalje korake i radnje s ciljem donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za štampanje pasoških knjižica.

Iz IDDEEA su naveli da će postupak nabavke pasoških knjižica biti nastavljen nakon što su zaprimili rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, prema kojem je žalba francuske kompanije “Gemalto” odbačena kao neosnovana.

Na posljednji tender za nabavku i četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica najbolju ponudu je dostavio banjalučki “Milbauer”, koji traži 28,47 miliona KM sa PDV-om.

Kompanija “Veridos” je tražila 53,28 miliona KM, prenijele su juče “Nezavisne novine”, čiji izvori navode da će IDDEEA najvjerovatnije uskoro potpisati ugovor sa kompanijom “Milbauer“, ali da “Veridos” ima mogućnost žalbe.

IDDEEA više od godinu dana ne uspijeva da sprovede tender za nabavku pasoških knjižica, jer je zbog žalbi zainteresovanih kompanija Kancelarija za razmatranje žalbi BiH nekoliko puta poništavala postupak javne nabavke.

Građani BiH su početkom 2017. godine zbog nemogućnosti sprovođena tendera na nekoliko dana ostali bez pasoša, jer IDDEEA nije uspijevala u zakonom zadatom roku od mjesec dana da isporuči pasoše građanima koji su ih tražili.

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Adil Osmanović nedavno je rekao da građani BiH neće imati problema sa izdavanjem pasoša kao početkom 2017. godine.

On je dodao da se, u slučaju odbijanja žalbe francuske kompanije, može nastaviti sa tenderskom procedurom za nabavku pasoša koja bi bila završena i prije 21. marta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *