SDS: Lukač sredstvo politike SNSD

Politika

Srpska demokratska stranka pozvala je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da razmotri razloge zbog čega Ministartsvo unutrašnjih poslova Srpske napuštaju njegovi najbliži saradnici, umjesto što, kako su naveli, provodi politiku “crnih knjiga” svoga partijskog šefa.

“Ministar Lukač treba da odgovori na koji način planira popraviti narušeno stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj čemu svjedoči i pokušaj ubistva Mile Matića, člana Upravnog odbora ‘Alumine’. To su pitanja kojima ministar treba da se bavi, a ne provođenjem politike progona partijskih neistomišljenika”, navodi se u saopštenju iz SDS-a.

U ovoj stranci smatraju da su “ministri Milorada Dodika ozbiljno shvatili partijske upute i krenuli u realizaciju ‘crnih knjiga’ koje su odavno napisane, o čemu svjedoči i saopštenje pompeznog naslova iz kabineta ministra unutrašnjih poslova kojim ministar Lukač apriori osuđuje Milana Miličevića, nečelnika opštine Teslić”.

“Umjesto da odgovorno i nepristrasno rukovodi radom Ministarstva unutrašnjih poslova, Dragan Lukač je pristao da bude sredstvo politike i da posluša instrukcije iz centrale SNSD-a da je neophodno na dan kada poskupljuje gorivo zbog odluke “akcizne koalicije” SNSD-a i SDA-a fabrikovati temu radi skretanja pažnje javnosti”, smatraju u SDS-u.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *