Do kraja sedmice do 20 centimetara novog snijega

Društvo

Oblačno sa snijegom, uz najvišu dnevnu temperaturu od minus jedan do 5 stepeni Celzijusovih, preovladavaće danas u BiH.

– Ujutro i prijepodne padaće snijeg, a na jugu kiša. Najviše snijega očekuje se na zapadu, pogotovo u brdsko-planinskim predjelima, gdje će stvarati smetove – saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Manje snijega očekuje se na sjeveroistoku, gdje će tokom dana doći do susnježice i kiše. Popodne i naveče snijeg će slabiti.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, na jugu umjeren jugoistočni.

Temperatura u 7 časova

Drinić, Mrakovica i Kneževo minus četiri, Manjača, Kalinovik, Han Pijesak i Mrkonjić Grad -3, Krupa na Uni, Sokolac, Šipovo i Čelinac -2, Mlječanica, Prijedor, Ribnik, Istočno Sarajevo, Krupa na Vrbasu i Gradiška minus jedan, Doboj, Novi Grad, Rudo i Banjaluka nula, Srebrenica, Bijeljina, Višegrad i Gacko jedan, Bileća 4, te Trebinje 5 stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača

Mrakovica 62, Drinić 60, Krupa na Uni 48, Ribnik 32, Mrkonjić Grad 31, Han Pijesak 23, Kalinovik i Šipovo 22, Mlječanica i Novi Grad 20, Banjaluka 19, Prijedor 16, Doboj 15, Gacko 14, Gradiška 10, Sokolac sedam, Srebrenica četiri, Bijeljina dva centimetra

Vrijeme narednih dana

Slično vrijeme biće i u srijedu. Većinom će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša.

Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura vazduha uglavnom između -2 i 3° stepeni, na jugu zemlje između 5 i 9 stepeni. Pretposljednjeg dana radne sedmice u BiH biće oblačno, a snijeg će padati u većem dijelu Bosne.

Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura vazduha uglavnom između -1 i 5 stepeni, na jugu zemlje između 6 i 11 stepeni.

I za posljednji dan radne sedmice meteorolozi najavljuju da će biti oblačno, sa snijegom ili susniežicom u Bosni.

Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura vazduha uglavnom između -1 i 4 stepena, na jugu zemlje između 7 i 13 stepeni.

Upaljen žuti meteoalarm

Zbog snježnih padavina koje su, ponovo, tokom jutra i noći pogodile veći dio Bosne i Hercegovine, ali i zbog najava da bi mogle potrajati tokom cijelog dana, u većem dijelu zemlje danas i sutra je na snazi žuti meteoalarm.

Ovo upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, odnosno na to da su prognozirane neuobičajene vremenske prilike, zbog čega se građani pozivaju na oprez tokom prakticiranja aktivnosti vani.

Jedina regija u kojoj meteoalarm nije upaljen jeste prijedorska regija, na krajnjem sjeveru BiH.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *