Banjaluka: Glasali i zatvorenici KPZ Tunjice

Društvo

Svoje biračko pravo iskoristili su i građani iz Srpske iza rešetaka. U banjalučkom Kazneno-popravnom zavodu od jutros je bilo užurbano. Zatvorenici su popunjavali listiće pod budnim okom policajaca, a motrio ih je i mobilni tim izborne komisije.

Na glasanje nisu imali nikakvih pritužbi, a nisu ni članovi glasačkog odbora. Pravo da biraju, im, kažu u Izbornoj komisiji, omogućavaju za svake izbore.

“Glasaju prvo lica koja nisu u pritvoru, koja nisu osuđena na pritvor. Glasao je veći dio njih, pri kraju smo sa njima, a sad trebaju doći druga lica koja su u pritvoru. Glasanje teče po planu, sve uredno prošlo”, rekao je član Mobilnog tima Izborne komisije Slobodan Ignjatić.

Zatvorenici na Tunjicama ispoštovali su sva pravila. Jedno od njih je da ne mogu da izlaze pred kamere.

Od sedam do 11 časova, u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka glasalo je oko 80 odsto osuđenih lica upisanih u biračke spiskove. Oni dolaze iz 33 opštine širom Srpske, a glasanje je prošlo bez problema.

Po završetku glasanja, članovi mobilnog tima pripremili su i zapečatili sav glasački materijal. Njega će odnijeti u centralu izborne komisije, gdje će biti prebrojani zajedno sa ostalim glasovima građana Republike Srpske.

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *