SDS: RTRS je civilizacijska sramota!

Društvo

Reakcija generalnog direktora RTRS Draška Milinovića na otvoreno pismo Predsjedništva SDS, upućeno povodom zabrane emitovanja reagovanja SDS-a na informacije da se sprema atentan na nekog od lidera opozicije, samo je dodatna potvrda da direktor RTRS beskurpulozno laže, krši zakone o javnom servisu, profesionalne standarde i etiku, navodi SDS u svom saopštenju.

Gospodine Milinoviću, zalud se pravdate kako ste tobože samo prenijeli vijest Srne. Zašto onda niste prenijeli i saopštenje SDS-a tim povodom, koje je Srna takođe prenijela!?

U prilogu od 3.marta pod naslovom ”Atentat za haos u RS”, emitovanom u Dnevniku 2, niste samo prenijeli informaciju koju je objavio portal ”Vesti”, nego i komentare dežurnih sagovornika RTRS zaduženih za pljuvanje po opoziciji i plasiranje raznih teorija zavjere– Aleksandra Pavića i Ljubana Karana, kao i komentar Vašeg šefa Milorada Dodika. Gdje Vam je tu, gospodine Milinoviću, pravilo druge strane? Gdje su profesionalni standardi, interes javnosti?

Zar MUP RS nije relevantniji i mjerodavniji da javnosti pruži vjerodostojnu informaciju o navodima iznijetim u prilogu od bivših obavještajaca i Vaših dežurnih analitičara?

Javni servis, gospodine Milinoviću, treba da služi interesu građana koji ga plaćaju, i da plasira tačne i provjerene informacije, a ne naručene i tabloidne. Javni servis koji se bavi obračunima sa političkim neistomišljenicima, prenosi tabloide, izmišlja informacije, civilizacijska je sramota.

Najtragičnije je u svemu što novac pretplatnika, zbog takvog načina rada, trošite na plaćanje sudskih presuda za klevetu. Vaša je slobodna volja da svoj ugled stavljate u ravan ugleda direktora Kim Džong Una, što nas neće zaustaviti u tome da se borimo da javni servis bude glas javnosti i ukazujemo na Vaše besramno i nezakonito ponašanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *