DNS: Očekujemo ostavke zbog istrage u slučaju Dragičević!

Društvo

Demokratski narodni savez smatra da u istrazi smrti 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića postoji niz propusta, zbog čega očekuje da odgovorni podnesu ostavke ili budu smijenjeni, saopšteno je iz ove stranke.

– Demokratski narodni savez šokiran je neprofesionalnom istragom kakva je vođena u ovom slučaju i u potpunosti razumije uznemirenost građana Banje Luke. Demokratski narodni savez smatra da sve institucije sistema moraju biti u službi javnosti i da svaki građanin Republike Srpske mora da se osjeća bezbjedno i zaštićeno – navodi se u saopštenju DNS-a.

U ovoj stranci smatraju da službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “nisu trebali da izlaze u javnost sa napotpunim i kontraverznim informicijama sve do okončanja istrage”.

– Iskreno žaljenje upućujemo porodici Dragičević i izražavamo razumijevanje za građane Banje Luke i drugih gradova koji traže “pravdu za Davida”. Zbog svega nevednog, još jednom pozivamo sve odgovorne da se, u interesu stabilnosti i povjerenja građana u institucije sistema, sami povuku sa svojih pozicija jer, nesumnjivo, snose odgovornost za uznemirenost građana – dodaje se u saopštenju.

Zaključuje se da će predstavnici mladih ove političke partije na Trgu Krajine pružiti podršku u traženju pravde za Davida.

– Da ne bismo doprinosili politizaciji ovog slučaja, na Trgu Krajine, predstavnici Organizacije mladih DNS-a neće nositi stranačka obilježja na ovom skupu – zaključili su u DNS-u.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *