Za “BL bajk” registrovalo se 400 građana

Društvo

Više od 400 Banjalučana registrovalo se u protekle dvije sedmice za korištenje “BL bajka”, prvog gradskog sistema za iznajmljivanje bicikala, saopšteno je iz Gradske uprave.

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve navode da je broj korisnika servisa za dvije sedmice njegovog rada daleko veći od očekivanog.

– S obzirom na to da nam predstoji period ljepšeg i toplijeg vremena, očekujemo da se broj registrovanih korisnika poveća, a vizija Gradske uprave jeste da u narednom periodu svako naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala – rekao je šef tog odsjeka Slavko Davidović.

On je dodao da uvođenje ovog servisa, osim poboljšanja turističke ponude, za cilj ima i popularizaciju smanjenja upotrebe automobila u svakodnevnom prevozu, te podsticanje Banjalučane na zdrav način života.

Sistem “BL bajk” počeo je sa radom 30. marta ove godine, a građani trenutno na raspolaganju imaju 30 bicikala na četiri lokacije – Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića, kod Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Zainteresovani za korištenje ovog sistema mogu se registrovati putem interneta stranice grada u rubrici “Naše natraženije usluge”, mobilnom aplikacijom, te direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dolaskom na terminal i provjerom identifikacije, sistem automatski otključava bicikl.

Po završetku vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, a sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *