Predsjednik Studentskog parlamenta BL udario sudiju!

Društvo

Predsjednik Studentskog parlamenta u Banjaluci Branko Trninić udario je fudbalskog sudiju na današnjoj utakmici, koja se igrala u sklopu “Studentskih igara”!

Ovo je novinarima eTrafike potvrdilo više očevidaca, koji su pratili utakmicu na studentskim terenima kod centra “Nikola Tesla”. Na utakmici je Trninić igrao za ekipu Ekonomskog fakulteta, protiv Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

“U jednom trenutku je došlo do svađe sa sudijom, Trninić se zaletio na njega i udario ga u glavu. Momak je bio krvav!”, kaže nekoliko izvora eTrafike, te dodaju da su u tom trenutku cijele tribine skandirale Trniniću da podnese ostavku.

U telefonskom razgovoru Trninić je porekao da je on napadač, a čak je pokušao krivicu prebaciti na žrtvu.

“Ja napao sudiju? To je dezinformacija! Nije ništa bilo, izbila je je frka, došlo je 20 ljudi i neko je udario sudiju. Ko ga je udario, to će da utvrde nadležni organi. Uzeli su izjave od organizatora i sudija, pa ćemo vidjeti šta i kako. Sada sudije hoće da se dogovore pošto su vidjeli da su oni krivi za sve, tako da ne znam šta će biti”, rekao je on.

Trninić je u prijašnjem intervjuu za naš portal rekao da će iz studentskih organizacija istjerati politiku, ali nije pominjao uvođenje nasilja kao disciplinske mjere i načina rješavanja sporova.

U međuvremenu je ekipa eTrafike kontaktirala još nekoliko očevidaca koji su prisustvovali incidentu na studentskim terenima. Svi su nam potvrdili da su lično vidjeli Branka Trninića kako udara sudiju.

“Svojim očima sam vidio da je Branko Trninić udario sudiju“, rekao nam je Saša Salak, a njegove riječi je potvrdio i Marinko Vračar.

“Nema sumnje da je to on, svi su vidjeli“, naveo je.

Čekajući obećani demanti Parlamenta i policijski zapisnik, saznali smo da će se krivica za napad prebaciti na drugu osobu, kako bi Trninić zadržao svoju poziciju u Parlamentu. Sada čekamo i njihovo pismeno obraćanje, da vidimo hoće li potvrditi naša saznanja.

Neozbiljnost rada Parlamenta

O neozbiljnosti rada Parlamenta govori i to da je njegov predsjednik Branko Trninić demant na naš tekst poslao ni manje ni više nego Viber porukom na broj urednice eTrafike! Prenosimo ga u potpunosti, iako nismo dobili obećani policijski zapisnik. Takođe, Trninić u svoju odbranu navodi da njega uopšte nema na fotografijama koje smo objavili.

„Njega su odmah povukli nazad kad se desio incident, da ga odvoje od sudije“, rekao nam je jedan od očevidaca, koji je i snimio pomenute fotografije.

Saopštenje Parlamenta:

“Ovim putem želimo da se obratimo javnosti i da oštro demantujemo vijest koju je objavio internet portal „Etrafika“, pod natpisom „Nasilje na studentskim igrama: Predsjednik Parlamenta udario sudiju!“

Tačno je da je došlo do naguravanja na terenima na kojima se održavaju Studentske sportske igre i da je tom prilikom sudija, koji je bio angažovan za suđenje na istim, zadobio povredu. Međutim, predsjednik Studentskog parlamenta nije učestvovao u ovom incidentu niti je udario sudiju kako se navodi, a to se može vidjeti i na slikama koji je ovaj portal objavio.

Naime, ni na jednoj od slika u kadru nema Branka Trninića. Ono što se može primjetiti je i to da je sudija ušao u prostor predviđen za gledaoce kako bi učestvovao u naguravanju, a nije bio na terenu gdje je uobičajeno da sudija bude.

Izražavamo duboko žaljenje za ovako neobjektivno izvještavanje. Smatramo da je neozbiljno da se ovako teške optužbe na račun predsjednika parlamenta zasnivaju na nepouzdanim izvorima na koje se ovaj portal poziva, a pri tome nijedna činjenica ne ukazuje na istinitost ove informacije.

Sigurni smo da će nadležni organi preduzeti sve radnje u cilju utvrđivanja svih relevantih činjenica bitnih za ovaj incident.

Ovim putem pozivamo internet portal „E-trafika“ da, što prije, objavi ovo saopštenje na svom portalu i tako omogući svojim čitaocima da se čuje i druga strana i tako, bar malo, doprinese objektivnijem izvještavanju.

Na kraju, možemo da zaključimo da ovako nekorektno izvještavanje služi samo za namjerno nanošenje štete aktuelnom predsjedniku Studentskog parlamenta, a indireknto i ostalim članovima parlamenta.

Krivo nam je što je uopšte došlo do ovog incidenta jer ove igre trebaju da budu praznik sporta na kojima studenti našeg Univerziteta treba da pokažu svoje sportske vještine.

Dana, 19.04.2018. godine

Branko Trninić

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci“

 

eTrafika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *