Ostaje vanredno stanje u Petrovu

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Petrovo odlučio je da do daljeg ostaje na snazi odluka o vanrednoj situaciji na teritoriji opštine koja je proglašena zbog nevremena, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Krizni štab uputio je poziv vlasnicima poplavljenih stambenih objekata, kao i poljoprivrednike koji imaju štetu na usjevima, plastenicima i objektima da do 18. maja prijave štetu na info-pultu u zgradi opštine.

Iz štaba navode da je u Karanovcu juče počela sanacija mosta na rijeci Prenji na Molitvištu, a radovi će biti nastavljeni i danas.

U Sočkovcu je izvršeno ravnanje puteva prema groblju Popovići i prema Cvijanovića sokaku, u Maloj Rijeci pročišćen je propust, a u narednom periodu vršiće se sanacija makadamskog dijela puta u Velikoj Rijeci.

U Kakmužu je izvršeno ravnanje puteva uz Gornje Potočane i prema groblju u ovom dijelu sela, te nasute bankine u Mekiljici.

U Petrovu je sanirana Brđanska ulica i put prema Brđanskom groblju, u toku su radovi na čišćenju korita Jadrine.

U Porječini je u toku nasipanje bankina, a u Kaluđerici je saniran put kroz vikend naselje kao i put Kaluđerica-Narutci-Vrela. U toku je popravka bankina na putu Kaluđerica-Stupari.

Uklonjen je nanosa na putu Petrovo-Brezici, tako da je ovaj putni pravac prohodan.

Kada je u pitanju vodosnabdijevanje saniran je kvar od izvorišta Mala Prenja do bazena u Karanovcu, a na bazenu Jama u Petrovu očišćen je naneseni mulj i voda je sinoć puštena u sistem.

Iz Kriznog štaba upozoravaju da su još neprohodni putni pravci Porječina-Krtova, Ponikva–Kaluđerica, Molitvište-Đukići i Marjanovići-Bjelani u Porječini, te put za Volujak.

Danas se nastavljaju radovi na cijeloj teritoriji opštine svim raspoloživim sredstvima, navodi se u saopštenju.

Krizni štab opštine Petrovo je nakon nevremena 5. i 6. maja proglasio vanrednu situaciju, a, prema prvim procjenama, pričinjena šteta samo na infrastrukturi iznosi najmanje pola miliona KM.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *