Banjaluka: Počela jesenja akcija čišćenja i uređenja grada

Društvo

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Lazarevo juče je počela jesenja akcija čišćenja i uređenja grada.

Početak akcije je ozvaničio gradonačelnik Slobodan Gavranović koji je rekao da ova kacija ima puni smisao, jer će građani u narednih mjesec dana imati priliku da izbace sav krupni otpad, odnosno da svi zajedno, učešćem u ovoj akciji, možemo da doprinesemo da grad bude čistiji i ljepši.

– Jesenju akciju organizujemo od 2013. godine sa namjerom da grad što temeljnije očistimo, da omogućimo građanima da otpad iznesu na za to predviđena mjesta. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve građane da uzmu učešće u ovoj akciji. Akcija će trajati do 11. novembra i biće podijeljena u dva dijela, a akciju organizujemo zajedno sa preduzećima „Čistoća“ i „Eko euro tim“ – naglasio je gradonačelnik i napomenuo da građani mogu iznijeti sav otpad osim građevinskog.

Tehnički direktor „Čistoće“ Milan Plavšić, podsjetio je da se akcije uređenja grada organizuju od 2002. godine, kada je organizovana prva proljećna akcija čišćenja i uređenja grada. On je naglasio da se količina prikupljenog otpada iz godine u godinu smanjuje. Plavšić je zamolio građane da otpad odlažu isključivo u kontejnere koji će biti postavljeni, te da se za sve dodatne informacije, građani mogu obratiti preduzeću „Čistoća“ putem telefona broj 312 436.

Inače, ova akcija provodi se u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama. Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu.

Plan provođenja akcije po mjesnim zajednicama možete pogledati ovdje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *