Prijedorski planinari osvojili Monblan (FOTO)

Društvo

Sedam planinara PD Klekovača iz Prijedora i jedan član HPD Sisak iz Siska uspješno su 20. jula realizovali aklimatizacioni uspon na najviši vrh Italije Grand Paradizo (4061 m), a potom 24. jula osvojili i najviši vrh Francuske, Zapadne Evrope i Alpa – Monblan (4810 m).

Prema informacijama s terena, svi planinari su dobro i zdravo, napustili su grad Šamoni i trenutno su u Italiji na odmoru.

Na Monblan (Mont Blanc) se godišnje penje blizu 30 000 planinara iz cijele Evrope, ali i svijeta. Planinari članovi PD ,,Klekovača” i HPD Sisak su osvojili pomenute vrhove i ostvarili jedan od najvećih planinarskih poduhvata.

Uspon na Monblan je takođe i svojevrsna promocija i popularizacija planinarenja, zdravog života i ljubavi prema prirodi. Ovim poduhvatom su iskoristili promotivne aktivnosti kako bi se skrenula pažnja na odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života.

Zastave Grada Prijedora i sponzora poduhvata (Arcelor Mittal, Agroholding, INA, i marketi NIKIC-J doo Prijedor) zavijorile su se na najvišem vrhu EU.

U ovom planinarsko-alpinističkom poduhvatu učestvovali su: Draško Zgodić, vodič uspona, Tanja Timarac, Nataša Milošević
Milica Bogdanović, Vojana Derkuća-Bevandić, Radenko Derkuća i Darko Dragić, članovi PD Klekovača i Marko Kotoranin član HPD Sisak.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *