Za novi most kod Gradiške 6,8 miliona evra

Društvo

Sredstva iz EU fondova za izgradnju novog mosta na rijeci Savi kod Gradiške trebalo bi da budu odobrena do kraja 2016.godine, a početak izgradnje mosta očekuje se sljedeće godine.

Ovo je najavljeno danas iz Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Javno preduzeće (JP) Autoputevi Republike Srpske i Evropska komisija odlučilu su da potpišu poseban aranžman za sredstva predviđena za gradnju novog mosta.
Kako je precizirano, ovaj most je putem IPA 2015 uključen u popis projekata povezivosti i predstavljen na Bečkom samitu, a sredstva su morala biti upotrebljena do kraja 2016. godine

– Intenzivan timski rad Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH , Ministarstva saobraćaja i veza RS i JP Autoputevi RS dao je konkretne rezultate, tako što smo spasili praktično već izgubljena grant sredstva u iznosu od 6,8 miliona evra. Aktivnosti koje prethode početku radova su vrlo složene, ali sam uvjeren da ćemo zajedničkim snagama naći put ka rješenju, te očekujem da ćemo osigurati početak radova na mostu Gradiška u 2017. Godini – istakao je Ismir Jusko, ministar komunikacija i saobraćaja BiH.

Podsjećamo, nakon bilateralnih konsultacija i sastanka s predstavnicima BiH, Republike Hrvatske, EIB i Evropske komisije, održanog 22. septembra 2016. u Zagrebu, zaključeno je da je postignut evidentan napredak kada je posredi projekat izgradnje novog mosta na Savi, posebno na strani BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *