Godišnjica osnivanja Šestog odreda Specijalne brigade policije

Društvo

Služenjem parastosa za 13 poginulih pripadnika, u Banjaluci je počelo obilježavanje 26 godina od osnivanja Šestog odreda Specijalne brigade policije.

Obilježavanju u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, bivši pripadnici Šestog odreda, pripadnici MUP-a Srpske, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, kao i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

U program je uključeno i promovisanje zbirke epskih pjesama “Na braniku otadžbine” policijskog službenika Saše Nikolića.

Šesti odred Specijalne brigade policije formiran je 1. novembra 1992. godine u Banjaluci.

Pripadnici ovog odreda borili su se na ratištima širom Republike Srpske, a neke od akcija su učešće u proširenju Koridora, zaustavljanje prodora neprijatelja na Alibegovića kosi na bihaćkom ratištu, učešće u akciji izvlačenja civila iz Dvora na Uni.

Od 144 pripadnika Specijalne brigade policije koji su život dali za Republiku Srpsku, njih 13 bili su pripadnici Šestog odreda.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *