Granična policija BiH smanjuje broj šefova

Društvo

U sklopu Reformske agende, u Graničnoj policiji BiH uveliko se krenulo sa rezovima. Smanjuje se broj šefova, a povećava broj inspektora na graničnim prelazima.

Mnogim policijskim službenicima, koji godinama sjede u udobnim foteljama u Upravnoj zgradi, nije se dopala ideja da baš oni budu žrtva na putu ka EU, prenosi ATV.

Prvi čovek Granične policije BiH Zoran Galić, poručuje da će istrajati u sistematizaciji, a čistka će krenuti iz njegovog kabineta.

– Sad imam tri savjetnika, ukinućemo sva tri savjetnička mjesta. Policijskim agencijama ne trebaju tri savjetnika. Međutim tu smo dotakli neke osobe koje u cijeloj ovoj priči, ne samo oko savjetničkih mjesta, pokušavaju nas omesti u ovoj reformi – rekao je Galić.

Koliki je broj je šefova-pobunjenika, za sada niko ne želi da kaže. Ipak, da mnogo toga ne štima između menadžmenta i pojedinih sektora, znaju i u parlamentarnoj Komisiji za odbranu i bezbjednost.

– Ja sam zamolio menadžment da nešto poradi na sređivanju međuljudskih odnosa prvenstveno u Graničnoj policiji, a efikasnost rada mislim da je puno bolji, nego što je bio u prethodnom periodu – rekao je predsjednik zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost Sifet Podžić.

Otpuštanja neće biti, jer i sad fali policijskih službenika na graničnim prelazima. Ipak, neke šefovske pozicije će morati da budu ukinute, jer se od Granične policije očekuje da bude efikasnija.

– Ne možemo govoriti o boljim rezultatima u perspektivi, o razvoju Agencije, ne možemo govoriti o procesu evropskih integracija ukoliko ne budemo imali dovoljno ljudi na granicama BiH – rekla je portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Prije nego što se podijele neka nova rješenja u Graničnoj policiji, svoj sud moraće da kažu i parlamentarci, pa svi očekuju više nego interesantnu raspravu u Bijeloj sali

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *