Hladno vrijeme sa kišom i snijegom

Društvo

Danas se očekuje hladnije i vjetrovito vrijeme sa kišom i susnježicom, u višim predjelima snijeg.

Ujutro oblačno s kišom. Na jugu i sjeverozapadu jače padavine. Zbog priliva hladnijeg vazduha temperatura će opadati tokom dana i snijeg će početi prvo na planinama na zapadu, zatim i na istoku, a u drugom dijelu dana susnježica i snijeg će se javiti i ponegdje u nižim predjelima (uglavnom na zapadu).

Popodne će jačih padavina biti na jugu, a na planinama na jugoistoku će biti jačih snježnih padavina uz jak vjetar i porast snježnog pokrivača. U noći padavine prestaju prvo na zapadu, zatim i u ostalim predjelima.

Na jugu i istoku će duvati umjeren do jak jugo, a na sjeveru će vjetar prvo biti slab a popodne umeren do pojačan sjeverozapadni.

Maksimalna temperatura vazduha će se u većini predjela javiti tokom jutra i prepodneva od 4°C na zapadu do 13°C na jugu. Tokom dana temperatura opada prvo na zapadu i severu a do kraja dana i u ostalim predelima i minimalna temperatura će se javiti uveče od -1°C na zapadu do 5°C na jugu, u višim predjelima oko -3°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU

Rano ujutru jača kiša uz postepeno zahlađenje. Sredinom dana nakratko će padavine slabiti, a popodne ponovo jačaju uz sve hladnije vrijeme pa će u okolnim brdsko-planiskim predjelima padati snijeg, a u gradu je moguća susnježica i vlažan sneg ponegdje tokom večeri. U noći padavine postepeno prestaju.

Vjetar u prvom delu dana slab, a popodne umjeren sjeverozapadni.

Maksimalna temperatura vazduha će se javiti tokom jutra oko 8°C, tokom dana temperatura opada na 3°C, a minimalna će se javiti uveče kada će biti malo iznad nule.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *