Predsjedništvo SDA raspušta loše odbore i pojačava rad u Republici Srpskoj

Politika

Sa ukupno dobijenih 317.111 glasova, sa osvojenih 592 mandata u skupštinama 88 opština i gradova i sa 32 načelničke pozicije, SDA je potvrdila poziciju ubjedljivo najjače i najznačajnije političke stranke u BiH, zaključeno je na sjednici Predsjedništva te stranke.

Nakon razmatranja izvještaja svih opšinskih, kantonalnih i regionalnih odbora o izbornim rezultatima SDA na proteklim lokalnim izborima, Predsjedništvo usvojilo više zaključaka, koje je novinarima pročitao Halid Genjac.

Predsjedništvo SDA je zadužilo kantonalne odbore Stranke da, u roku od 2 mjeseca razriješe opštinske izvršne odbore i uvedu povjereništva u opštinama u kojima nije zadržana pozicija načelnika i u kojima je istovremeno lista SDA osvojila manji broj mandata u odnosu na prethodne lokalne izbore.

Kantonalni odbori su dobili zadatak da u roku od 2 mjeseca razriješe opštinske izvršne odbore SDA u općinama u kojima SDA nije imala i nije osvojila poziciju načelnika , a lista SDA je imala značajniji pad u broju osvojenih glasova ili mandata.

Predsjedništvo SDA je formiralo radnu grupu koja će izraditi Plan i program budućeg rada i djelovanja Stranke na području Republike Srpske u cilju poboljšanja položaja povratnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *