Kriza printanih medija u BiH: Gase se još jedne dnevne novine

Društvo

Izdavač dnevnog lista Faktor i istoimenog portala, Simurg Media, najavio je gašenje printanog izdanja ovog medija.

Gačenje novine izdavač pravda stanjem na medijskom tržištu BiH i tendencijom konstantnog pada prodatog tiraža štampanih medija.

-U cilju prilagođavanja savremenim trendovima u oblasti izdavačke industrije, kao i koncentracije postojećih resursa na ostvarivanje što kvalitetnijeg medijskog proizvoda, Simurg Media d.o.o. donijela je poslovnu odluku o obustavljanju izdavanja dnevnih novina Faktor od 19. novembra 2016. godine, te usmjeravanju svog budućeg poslovanja na digitalne medije, objavljeno je na portalu Faktor.ba.

Početkom 2015. godine, Simurg Media je pokrenula dva medijska proizvoda, portal Faktor.ba i sedmični magazin Stav. Takođe, u novembru iste godine, kao dio portala koji se već etablirao na tržištu, pojavile su se i dnevne novine Faktor.

-Naša intencija je da u narednom periodu kvalitet našeg novinarskog tima usmjerimo upravo na razvoj portala Faktor.ba i cijenimo da bi paralelno održavanje i printanog izdanja bilo nauštrb kvaliteta kojem težimo i koji će, nadamo se, udovoljiti i zahtjevima javnosti i naših poslovnih partnera, prenosi Faktor.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *