Akcija “Tiper”: U bankama, marketima i prodavnicama opljačkali stotine hiljda maraka

Hronika

Uhapšeni u akciji „Tiper“ sumnjiče se za pljačku banke, te još tri razbojništva i pet krađa u kojima su uzeli na stotine hiljada maraka.

U MUP RS rekli su da u ovoj akciji rade i na rasvetljavanju ubistva Zorana Grahovca koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Jovica Grujić, Đorđe Brnić, Nemanja Umjenović, Vladimir Stanić, Srđan Macanović i Željko Grubor.

U ovoj akciji hapšenje su izbegli Aleksandar Vučić, zatim Branislav Taraba i Miloš Radoja iz Srbije i za njima će biti raspisane poternice. Svi uhapšeni su od ranije poznati policiji po brojnim krivičnim delima.

Uhapšeni su predati u nadležnost tužilaštva koje će doneti odluku da li će im biti predložen pritvor. Portparol MUP RS, Mirna Miljanović, rekla je da su Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS podneli izveštaj protiv devet osoba.

Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal, razbojništva i teške krađe.

– Ovim hapšenjima rasvetljeno je razbojništvo u „Pavlović banci“ od 12. avgusta ove godine u Bijeljini, te razbojništvo nad porodicom Travica iz decembra prošle godine u Banjaluci. Potom dva razbojništva u „Moj market“ u Banjaluci 5. i 11. juna 2015 godine. Pored ovog sumnjiče ih i za pet pljački prodavnica iz kojih su krali cigarete – pojasnila je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su tokom pretresa oduzeli oružje, eksploziv i narkotike. Najveći plen su imali kada su upali u kuću porodice Travica koji su vlasnici mesne industrije „Dim-Dim“. Oni su ih pretukli i od njih ukrali oko 250.000 evra.

Prilikom pljačke „Pavlović banke“ u Bijeljini ukrali su 6.600 KM, ali kada su bežali ispao im je šaržer i veći deo novca. Prilikom pljačke marketa radnicama su preteći pištoljem otimali novac.

Svi uhapšeni bili su privođeni i u aprilu prošle godine u akciji „Senka“. Policija ih je sumnjičila za pljačku 20 prodavnica iz kojih su ukrali cigarete vredne 20.000 KM. Međutim, čim su izašli na slobodu, nastavili su sa pljačkama.

Ubistvo

Zoran Grahovac ubijen je 16. avgusta 2006. godine nedaleko od porodične kuće u Dragnić Podovima kod Šipova. U vezu sa ovim ubistvom tada se dovodio bivši muž njegove maloletne ćerke, a nije bila pronađena ni puška iz koje je ubijen.

Crna Gora

Branislav Taraba i Miloš Radoja iz Srbije koji su izbegli hapšenje, poznati su policiji od ranije. Oni su u junu prošle godine uhapšeni u Sutomoru kada su opljačkali market „Voli“.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *