Otvaranjem “Zimzograda” počela sezona novogodišnjih praznika u Banjaluci

Društvo

Na banjalučkom Trgu Krajine sinoć je svečano otvoren “Zimzograd”, čime je počelo obilježavanje novogodišnjih praznika. U okviru muzičkog programa nastupile su grupa “Zaa” iz Beograda i banjalučki “Tupas mene”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se Banjaluka na ovaj način pridružuje gradovima koji imaju bogate programe i tradiciju obilježavanja Nove godine.

-Zimzograd će trajati skoro mjesec dana kada će biti upriličen niz koncerata, kulturnih i ostalih dešavanja. Finale obilježavanja biće 31. decembar kada ćemo proslaviti Novu godinu, uz izuzetno raznovrstan program, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da su za novogodišnje praznike gosti iz inostranstva rezrvisali skoro sve smještajne kapacitete.

{youtube}JQBQcBCACvQ{/youtube}

Direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin ističe da je intresovanje turista za proslavu novogodšnjih praznika u Banjaluci veoma veliko.

-Najviše turista imaćemo iz Slovenije, Srbije i Hrvatske. “Zimzograd” upotpunjuje naš zimski i novogodišnji sadržaj, rekao je Barašin.

“Zimzograd” će biti otvoren do 5. januara naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *